KLUBOVI I UDRUGE - TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PRELOGA

Go to content

Main menu:

KLUBOVI I UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

NAUTIČKI KLUB LABUD

Nautički klub LABUD Prelog organizator je sportsko-turističkog života, na drugom po veličini u Hrvatskoj, akumulacijskom jezeru površine 27 kilometara kvadratnih i dubine 25 metara kod Preloga. Marina za stotinjak vezova tradicionalnih plovila - ćona, jahti, jedrilica i glisera. Sagrađen je i nautički dom Labud na 2000 metara kvadratnih površine sportskog parka Vrbica.
Nautički klub Labud tradicionalno u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Preloga organizira  turističku manifestaciju Ljeto na Dravi sa sportskim duhom starih sportova, utrka dravskih čonova "Lov na labuđe pero" i kajakaške regate koja okuplja kajakaše iz cijele Hrvatske.PLANINARSKO DRUŠTVO "PRELOG" PRELOG


PD «Prelog» Prelog osnovano je u Gradu Prelogu 2003. godine. Društvo okuplja 50-ak članova različitog dobnog uzrastau rasponu od 12 - 60 godina, a svojim programom nudi izlete u prirodu, u planine, na rijeke, u špilje...članove (iz Preloga, Čakovca, Donjeg Kraljevca, Goričana, Kotoribe, Palinovca, Čukovca, Lendave, Legrada…) veže ljubav prema prirodi i radost u druženju. U početku smo bili vrlo neobični i čudni gazeći u subotu ili nedjelju u gojzericama i ruksacima prema automobilima ili autobusu - ali danassmo može se reći, stekli određenu prepoznatljivost, te smo stvorili pozitivni imidž u gradu. Planinarsko društvo Prelog zapaženo je po aktivnostima tokom cijele godine. Svrha okupljanja entuzijasta pojedinaca i cijelih obitelji je prije svega uživanje u ljepotama i blagodatima prirode, a sve u svrhu održavanja zdravog života, njegovanja prijateljstva i zajedništva.
Najvažnija aktivnost društva je organizacija izleta i pohoda, no također društvo organizira multimedijalne prezentacije i predstavljanja knjiga sa planinarskom tematikom, te se aktivno uključuje u obilježavanje gradskih manifestacija (kao što su
Dani kruha), a koje organizira Turistička zajednica grada Preloga. Vrlo je važno istaknuti da je društvu u svibnju 2010. godine posredstvom članova društva, gospođe Metke Vlahek i gospodina Alda Kursar od tvrtke Galivet ustupljena na korištenje, kućica nadomak Preloga. Obzirom da je ista bila devastirana i posve zarasla u neprohodnu šikaru, članovi društva cijeli su prostor kao i objekt, vlastitim snagama i sredstvima uredili i stavili u društvenu funkciju (funkciju planinarske kuće).
Na pročelju planinarskog doma stoje i točne koordinate kao i nadmorska visina (151 m), a svi ljubitelji kretanja prirodom i zdravog života mogu i prošetati do ove lokacije i to markiranom stazom. Stazu za šetače 2010. godine markirali su članovi društva. Staza se proteže područjem Preloga i to od Preloške „marine“ do planinarskog doma u dužini od 12 kilometara. Kako je staza označena, svi šetači kojima je 12 km previše mogu dionicu skratiti i prilagoditi sebi.

 
Traži
Back to content | Back to main menu